Waardepunten inleveren voor koffie voor de Voedselbank

De leden van de Lionsclubs Hoevelaken en Nijkerk slaan de handen ineen voor de Douwe Egberts Waardepunten Actie. Op verschillende plekken in de gemeente Nijkerk zullen de komende dagen inzamelboxen verschijnen om de waardepunten te in te zamelen. Iedereen wordt opgeroepen om hun ‘vergeten’ koffie- en theepunten van Douwe Egberts uit de keukenlaatjes op te duiken en in te leveren. Dit levert nieuwe pakken koffie op voor de Voedselbank. De inzamelactie loopt de hele maand december.

Het zijn moeilijke tijden voor veel mensen en zeker ook voor de voedselbanken. Lionsclubs willen graag helpen – ook in dit coronatijdperk – en met de Douwe Egberts Waardepunten Actie kan dit coronaproof. De actie ten behoeve van Voedselbanken Nederland wordt voor de negende maal door Lionsclubs Nederland georganiseerd. De ingezamelde waardepunten worden ingewisseld voor pakken koffie. Vorig jaar leverde de landelijke actie een recordaantal van ruim 65 miljoen punten op, goed voor 134.000 pakken koffie.

In Nederland leven nog altijd veel gezinnen op bijstandsniveau, helaas ook in de gemeente Nijkerk. Deze gezinnen komen in aanmerking voor hulp van de Voedselbank. Koffie bederft niet snel en wordt om die reden maar zelden aangeleverd door supermarkten die leveren aan de Voedselbank. Wanneer men van een paar tientjes per week moet rondkomen is een pak koffie vaak een boodschap die niet gekocht kan worden. Bij veel huishoudens liggen nog ‘vergeten’ waardepunten in keukenlaatjes, bakjes of trommels. De Lionsclubs Hoevelaken en Nijkerk zijn op zoek naar deze punten. De waardepunten worden ingezameld op diverse plekken in de gemeente Nijkerk, onder meer bij supermarkten.