Tijdens het benefietdiner Proef de herfst op 12 oktober 2017 is een recordbedrag van ruim 15.000 euro ingezameld. Het geld is bijeengebracht door de verkoop van de entreekaarten, samenwerking met meerdere sponsors, de veiling en de opbrengst van het diner en de drankjes. Op woensdag 15 november hebben Wim van Bokhorst en Willem Spronk namens de Lionsclub Nijkerk twee cheques overhandigd aan de gekozen goede doelen van Proef de herfst 2017. Proef de herfst vond plaats in Kade 10 met medewerking van culinarist Ruud Jansen en masterchef Hilde van Maanen.

The Float Foundation
Een cheque van € 4635,- werd overhandigd aan Henk en Janneke van Zijtveld van The Float Foundation. Deze stichting zet zich in voor kinderen in Mongolië, Cambodja, Laos en Vietnam met projecten op het gebied van welzijn, scholing en gezondheidszorg. Janneke van Zijtveld vertelde dat ze enorm blij is met het bedrag omdat het ruim 20% van het jaarbudget is. “Het is geweldig dat we dit zomaar in onze schoot geworpen krijgen.”

Stichting Semmy
Stichting Semmy heeft ten doel het verlengen van de levensverwachting en uiteindelijk het vergroten van de overlevingskansen van kinderen die getroffen zijn door hersenstamkanker. Jaco en Petra den Boer namen namens Stichting Semmy de cheque van € 10.816,- in ontvangst. Het echtpaar den Boer zet zich al jaren in voor Stichting Semmy. Het jaar 2017 is een bijzonder jaar voor de familie den Boer omdat het 10 jaar geleden is dat Joran, de zoon van Jaco en Petra, op 8-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van hersenstamkanker. Stichting Semmy bestaat dit jaar 10 jaar en het bedrag op de cheque bevat een 10. Jaco den Boer: “Het is een fantastisch bedrag dat volledig naar het onderzoeksteam gaat. De beide doelen gaven aan dat het mooi is dat Proef de herfst dit jaar zo in het teken heeft gestaan van het creëren van kansen voor kinderen.

Serviceclub
Een Lionsclub is een vrijwilligersorganisatie waarvan de leden zich belangeloos inzetten om de medeburger te helpen. Op vrijwillige basis ontplooien en ondersteunen de leden initiatieven voor een betere samenleving. Het volgende evenement van de Lions is voor het Glazen Huys Nijkerk. Op vrijdag 15 december organiseren de Lionsleden samen met Eetcafé Old Niekark en QuizMakers een Top Team Quiz om geld in te zamelen voor het Glazen Huys.