25/02/2021

Recordaantal koffiepunten ingezameld door Lionsclubs

In de maand december hebben de Lionsclubs Hoevelaken en Nijkerk zoals andere jaren meegedaan aan de landelijke inzamelactie voor voedselbanken; de koffiepunten-actie. Door alle inwoners van de gemeente Nijkerk aan te sporen om hun gespaarde Douwe Egberts koffiepunten in te leveren wordt gezorgd voor een heerlijk cadeau. De Lionsclubs in Nederland hebben een deal met Douwe Egberts gesloten. De koffiefabrikant ontvangt de ingezamelde (en met de hand getelde) koffiepunten en zet ze om in echte koffie. De ingezamelde koffiepunten in Nijkerk en Hoevelaken wordt geschonken aan de voedselbank in Nijkerk, die ook een dependance in Hoevelaken heeft. In december 2020 is een recordaantal koffiepunten ingezameld; 232.700 in Hoevelaken en in Nijkerk 429.859. Hoeveel pakken dit zullen zijn is nog niet bekend. Er wordt geschat dat Douwe Egberts dit om gaat zetten in zeker meer dan 1000 pakken koffie.

Coronatijd gunstig
De Lionsclubs zijn blij verrast met het hoge aantal waardepunten en dankt alle inwoners van Nijkerk en Hoevelaken voor het helpen met inzamelen. Ineke Sinnema, voorzitter Lionsclub Hoevelaken: “Misschien is de coronatijd voor onze actie gunstig geweest. Veel mensen zijn thuis en hadden tijd om op te ruimen en keukenlaatjes opnieuw in te delen. Hierdoor zijn misschien veel vergeten koffiepunten tevoorschijn gekomen?” Anja Vedder, voorzitter van de Nijkerkse Lionsclub is ook blij met de actie en verbaasd dat er een recordaantal punten is ingezameld. “We hebben al een paar keer meegedaan aan deze mooie actie voor de voedselbank en hadden niet verwacht dat we ons record van 2017 ooit konden overtreffen.” Koffie is een luxe product en lang houdbaar. Voedselbanken krijgen om die reden niet vaak overgebleven koffie van supermarkten aangeleverd. Mede door de coronacrisis is de klandizie bij de voedselbank gestegen en de vraag naar producten daarom ook. Beide clubs zijn trots op het resultaat en wachten met smart op het bericht hoeveel pakken koffie er verdiend is. In maart zal hier meer duidelijkheid over komen en wordt de koffie geleverd.

Serviceclub
Lionsclubs Hoevelaken en Nijkerk zijn serviceclubs waarvan de leden op vriendschappelijke basis samenwerken, zonder politieke, godsdienstige of beroepsmatige verbondenheid. Op vrijwillige basis ontplooien de leden initiatieven voor een betere samenleving. Wereldwijd telt de organisatie bijna 1.35 miljoen leden waarmee ze ’s werelds grootste serviceorganisatie is. Bij de serviceclubs in Hoevelaken en Nijkerk zijn samen zo’n 60 leden actief. Meer informatie over de clubs is te vinden op internet via de websites hoevelaken.lions.nl en nijkerk.lions.nl.